در مقاله تولید محتوا ، باهم مفهوم محتوا را بررسی کردیم و تلاش کردیم به طور خلاصه با انواع محتوا آشنا بشویم . یکی از انواع محتوا ، محتوای ویدئویی بود ، که تلفیقی از تصویر و صوت بود و گفتیم میتواند موثرترین و جذاب ترین نوع محتوا باشد.
محتوایی که میتواند همزمان ، شنوایی و بینایی مخاطب را درگیر کند و کاملا تمرکز فرد را بر روی هدف شما متمرکز کند.
یکی از انواع این محتوای ویدئویی می توان به موشن گرافیک اشاره کرد.
می توان موشن گرافی در فارسی را به معنای موشن پویا یا به حرکت در آوردن تصاویر ثابت ترجمه کرد. نوعی از محتوا است که در آن تصاویر قادر به حرکت و حتی گاهی همراه شدن صوت با تصاویر باشد.
موشن گرافی نسبت به دیگر انواع محتوا، از تایم کمتری برای انتقال محتوا مورد نظر دارد اما همانطور که گفتیم به خاطر جذابیت بالای آن تمام حواس مخاطب را درگیر می کند و تاثیر پذیری بالایی دارد.
برای انتقال یک موضوع به جای اینکه با صد خط نوشتار یا تولید یک ویدئو با کلی هزینه بخوایم تلاش کنیم ، میتونیم توی چندثانیه همون موضوع را با بیشترین اثرگذاری با موشن گرافی با مخاطب ارتباط برقرار کنیم.
بزارید همین ابتدای کار که میخوایم با مفهوم موشن گرافیک آشنا بشیم یک نمونه موشن ببنیم تا راحت تر بتونیم ادامه مقاله را پیش ببریم.
بهترین های دنیای موشن گرافیک
در حال حاضر که بهترین نوع تولید محتوا ، موشن گرافیک محسوب می شود ؛ باید با برجسته ترین موشن کارها در این زمینه و نمونه کارهای حرفه ای آن ها آشنا شویم.
در این زمینه باید ابتدا از کسی نام برد که اولین بار نام موشن گرافیک را وارد عرصه تولید کرد:
(John Whitney (1917-1995
مراحل تولید موشن گرافی
برای تولید موشن گرافی عوامل متعددی باید همزمان شروع به کار کنند از جمله :
- سناریو نویسی:
اولین و مهمترین بخش یک موشن گرافی ، نوشتن یک سناریو جذاب است که باید فردی با ذوق و دارای حس نویسندگی بالا ، سناریو قابل نمایش را به صورت متن بر روی صفحه آورد.
- طراحی گرافیکی سناریو
به فردی مسلط به مفاهیم رنگ شناسی ، طراحی و در عین حال خلاق نیاز داریم تا بتواند سیناریو را توسط وکتورهای جذاب به تصویر در آورد که معمولا یک طراح گرافیست این کار انجام می دهد.
- تبدیل طراحی گرافی ثابت به موشن
باید تصاویر طراحی شده که به صورت تصاویر ثابت به موشن گرافیست داده می شود، با خلاقیت فرد و با توجه به متن سناریو و موضوع قابل بحث در آن ، به زیباترین و جذاب ترین شکل ممکن به صورت تصاویر متحرک یا همان موشن تبدیل شوند. - نریشن خوانی سناریو بر روی موشن گرافی
در گام نهایی و انتهایی باید متن سناریو بر روی موشن گرافی ، نریشن خوانی شود تا بازخورد موشن گرافی چند برابر شود. دقت داشته باشیم که موشن گرافی های بدون متن نیز قابل ارائه می باشند اما جذابیت و اثرگذاری کمتری دارد.
افراد بسیار معروفی در این زمینه در دنیا مشغول به کار هستند ، که خالی از لطف نیست تا با آن ها کمی آشنا شویم.
نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک
با توجه به توصیحات بالا ، تعدادی از نرم افزارهای ساخت موشن گرافی قابل حدس می باشد ، حال در این مقاله بیشتر با نرم افزارهای مورد نیاز در طی پروسه ساخت موشن گرافیک آشنا می شویم:
- نرم افزار فتوشاپ ( Adobe Photoshop )
شاید فتوشاپ یکی از اولین نرم افزارهای مورد نیاز در گام های اولیه تولید یک موشن گرافیک باشد.
برای تولید یک وکتور جذاب و متناسب با سناریو ، نیاز است ابتدا وکتورها و فضای اصلی موشن که قرار است ، پویا سازی شود توسط نرم افزار فتوشاپ توسط یک طراح حرفه ای ، تصویر سازی شود. - نرم افزار ایلاستریتور ( Adobe Illustrator )
نرم افزار ادوبی ایلاستریتور مانند فتوشاپ و حتی قوی تر از آن در تصویر سازی اولیه برای تولید یک موشن استفاده می شود. این نرم افزار مبتنی بر وکتور می باشد و همین موضوع باعث می شود زمانی که برای ساخت یک وکتور از ایلاستریتور استفاده می کنید و آن را به افترافکت و یا دیگر نرم افزارهای تدوین موشن انتقال می دهید ، در هنگام زوم کردن و تغییر سایز آن به اندازه وکتورهای ساخته شده با نرم افزارهای پیکسلی، دچار افت کیفیت نشوید.
بسیاری از وکتورها و صحنه های موجود در موشن گرافی ها توسط این نرم افزار طراحی شده است.- نرم افزار افترافکت (Adobe After Effects )
اولین انتخاب یک موشن گرافیست حرفه ای ، نرم افزار ادوبی افترافکت می باشد ، زیرا با قابلیت بالا در پویا سازی تصاویر ثابت هیچ خلائی برای طراح ندارد .
به اندازه ای این نرم افزار قدرتمند است که از آن در تصویر سازی های فیلم های سینمایی و تبلیغات و تیتراژها ، ساخت متون سه بعدی و موارد مشابه بسیاری استفاده می شود. این نرم افزار تمامی ابزارها را برای یک طراح فراهم می کند تا بتواند حتی تصاویر سه بعدی مانند تصویر چهره فردی با تمام جزئیات مد نظر را ایجاد کند.
افترافکت با بسیاری از نرم افزارهای دیگر ادوبی، هماهنگی دارد و میتوان همزمان خروجی نرم افزارهای دیگر را به این نرم افزار انتقال داد.
خروجی حاصل از این نرم افزار بسیار با کیفیت می باشد.
- نرم افزار افترافکت (Adobe After Effects )
- نرم افزار پریمیر ( Adobe Premiere Pro )
نرم افزار پریمیر نیز همانند افترافکت از قابلیت های بسیار خوبی برای تولید موشن گرافیک و ویدئوهای پویا برخوردار است و بسیاری از توانایی های نرم افزار افترافکت را داراست.
ادوبی پریمیر پرو نیز دیگر انتخاب طراحان حرفه ای در امر تصویر سازی می باشد زیرا در این امر همانقدر قدرتمند است که افترافکت تواناست.
پریمیر نیز مانند افترافکت ، دارای تایم لاین می باشد که میتوان با استفاده از به کارگیری صوت و تصویر همزمان و با دسترسی بالا برای تغییر هردو ، یک سناریو بسیار زیبا به تصویر کشید. - نرم افزار سینما 4D
سینما 4D ، یک ابزار قدرتمند در تصویر سازی 3D می باشد که با بسیاری از نرم افزارهای گرافیکی دیگر می تواند ارتباط برقرار کند . در موشن گرافی از این نرم افزار در جهت ساخت جلوه های سه بعدی ، رندر و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود.
می توان تعداد زیادی از این نرم افزارهای گرافیکی را نام برد که به تولید موشن گرافیک بر حسب نیاز طراح ، کمک میکنند مانند ادوبی فتوشاپ و موکاپرو و …. که با تلاش برای ایجاد زمینه های ساخت تصاویر متحرک توسط طراحان زیادی استفاده می شوند.